Avui tancat
Demà obert: 09:00-20:45 h

Exfoliar la pell

Temps de lectura 4 min.

EXFOLIAR LA PELL, PER QUÈ FER-HO?

A vegades, la pell està més exposada a diversos agressors mediambientals i a canvis hormonals, provocant un augment del greix i la dilatació dels porus. Per això és necessari exfoliar la pell.

exfoliar la pell

EXFOLIACIÓ, EN QUÈ CONSISTEIX?

L'exfoliació és el procés d'eliminació de cèl·lules mortes de la capa més superficial de la pell. Es pot realitzar per mitjans químics, aplicant un àcid, o per mitjans mecànics, amb utensilis i substàncies amb partícules que físicament eliminen les cèl·lules mitjançant el fregament.

D'aquesta forma, s'aconsegueix depurar els porus de la pell, amb la finalitat d'aconseguir una pell de major qualitat i més atractiva; aconseguint eliminar la brutícia mediambiental que es diposita en ella, a més del greix que generen les hormones.

EXFOLIACIÓ QUÍMICA
Dins de l'exfoliació química podem trobar tres grans tipus en funció del grau de penetració de les substàncies químiques:

La superficial: s'utilitza alfa-hidroxiàcid o un altre àcid suau per penetrar només en la capa externa de la pell i exfoliar-la suaument. El tractament s'utilitza per millorar l'aparença de decoloració lleu de la pell i la pell aspra, així com per refrescar la cara, el coll, el pit o les mans.

La mitjana: s'aplica àcid glicòlic o tricloroacètic per penetrar les capes mitjana i externa de la pell per eliminar les cèl·lules danyades. El tractament s'usa per millorar les taques de l'edat, línies fines i arrugues, pigues i decoloració moderada de la pell. També es pot usar per allisar la pell aspra i tractar alguns creixements cutanis pre-cancerosos, és a dir, queratosis actínica. 

La profunda: s'aplica àcid tricolor-acètic o fenol per penetrar profundament en la capa mitjana de la pell i eliminar les cèl·lules danyades. El tractament elimina línies moderades, taques de l'edat, pigues i cicatrius superficials. El procediment s'usa en la cara i solament es pot realitzar una vegada.

És imprescindible examinar-se per un dermatòleg abans de realitzar una exfoliació química.

BENEFICIS DE L'EXFOLIACIÓ
Entre els beneficis d'una bona exfoliació i cura de la pell, el que cal destacar:

 • Elimina tota mena de toxines tant internes com externes a través dels porus, deixant una pell molt suau i saludable.
 • Millora la textura de la pell, suavitzant cicatrius o reduint la cel·lulitis.
 • Prevé l'envelliment cutani activant la circulació i l’oxigenació de la pell.
 • Millora la tonificació.
 • Prepara la pell per a altres tractaments com l'aplicació de cremes hidratants, anticel·lulítics o reductors, sèrums, mascaretes o qualsevol bàlsam.
 • Estimula el sistema limfàtic.
 • Pot millorar les taques cutànies fosques, taques de l'edat o solars i la hiperpigmentació, ja que alliberarà les cèl·lules mortes.
 • Prevé l'acne. Les cèl·lules mortes tapen els porus deixant el greix sota provocant els famosos barbs. Amb el grànul d’exfoliant s'aconsegueix obrir el porus i netejar la brutícia acumulada.
 • Pot ajudar al fet que els tractaments tòpics siguin més eficaços, millorant la penetració d'altres productes en la pell.

PRECAUCIONS, QUAN UTILITZEM UN EXFOLIANT

Encara que l'exfoliació aporta beneficis, es recomana que abans de realitzar una exfoliació consultis a un expert sobre el tema perquè t'ajudi a triar el producte més adequat per a les necessitats de la teva pell i així no danyar-la ni provocar cap irritació

Precaucions generals:

 • No utilitzar massa vegades l’exfoliant perquè pot danyar la pell. No s’ha d’oblidar que, encara que siguin partícules petites, i en molts casos naturals, el fet de fregar la pell moltes vegades, quan la pell no s'ha regenerat, crea una desprotecció enfront d'agents externs.
 • Per no irritar la pell, únicament s’ha d’utilitzar exfoliant en pells humides i netes, tret que estigui indicat per a pells seques.
 • Mai s’ha d’exfoliar la pell si està cremada pel sol o si la pell té ferides obertes.
 • Usar els productes adequats per a cada part del cos. 
 • Mai utilitzar un exfoliant de cos per al rostre, perquè necessita productes menys agressius que els que s’utilitzen pel cos.
 • Els experts adverteixen anar amb compte de no exfoliar massa una pell seca o sensible. Cal usar productes no abrasius i que no continguin sals de mar. Això es deu al fet que l'exfoliació en persones amb pell molt reactiva pot provocar irritació severa i fins i tot cicatrius. A més, corre el risc de perdre massa barrera protectora de la pell, que pot causar inflamació, sequedat i sensibilitat al sol. 
 • Les persones amb complexions més fosques o pell pigmentada han d'anar amb compte amb l'exfoliació a causa que són propensos a la pigmentació post inflamatòria, que és difícil de revertir.
 • En el cas de la pell propensa a l'acne podríem caure en l'error de pensar que com més s'exfoliï millor. Mentre que amb una exfoliació suau aconseguim ajudar a prevenir brots. D'altra banda, amb un frec excessiu i fort pot agreujar l'acne causant inflamació i proporcionant més obertures per als bacteris.

Per tot això, és molt important deixar-se aconsellar per un expert per triar el producte més adequat segons el tipus de pell de cadascun.